klix.ba/Nusret Helić načelnik općine Gračanica

Pobjedu sam očekivao, sad idemo rješavati najkrupnija pitanja u Gračanici

“Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nusret Helić ponovo je izabran za načelnika Općine Gračanica. Ovo je njegov peti mandat, a u razgovoru za Klix.ba je kazao da je očekivao pobjedu na ovogodišnjim lokalnim izborima održanim u nedjelju.

Nije skromno, ali očekivao sam da ću pobijediti. Mi smo vodili kampanju u kojoj smo rekli građanima šta smo obećali 2012. godine, šta smo uradili i kakav nam je novi program. Vjerujem da su građani prepoznali rezultate i dali nam ponovo povjerenje. Što se tiče SDP-a, u našoj procjeni smo rekli da je to broj do 10 vijećnika u općinskom vijeću i načelnik, tako da smo zaista zadovoljni rezultatima u ovom momentu. To je volja građana i desilo se onako kao što smo planirali”, kazao je Helić za Klix.ba.

Ističe da je trenutno broj jedan rješavanje problema vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama na području Gračanice gdje se suočavaju sa ovim nedostatkom.

“Mi smo već raspisali tendere, radimo šest novih bušotina tako da očekujem da ćemo razriješiti pitanje vodosnabdijevanja. U ostalim mjesnim zajednicama je otprilike riješeno za narednih 30-40 godina. Sljedeći veliki projekat je završetak kolektora u urbanim dijelovima mjesnih zajednica, a najvjerovatnije već iduće godine za grad radimo fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, jer smo završili gradske kolektore”, pojašnjava Helić.

Posebna pažnja bit će posvećena i rješavanju određenih problema kada je riječ o putnoj infrastrukturi.

“To je jedno pitanje koje nije još uvijek u potpunosti riješeno, iako smo zaista povezali sve mjesne zajednice sa gradom, a unutar njih su kvalitetni putevi. Također, nama su broj jedan i zapošljavanje i privreda. Stvorit ćemo uslove i za nova građevinska zemljišta, uređenje puteva u poslovnim zonama…”, dodao je Helić.

Helić podsjeća da je na području ove općine u protekle tri godine osigurano više od 20 miliona KM, izvan budžeta, za realizaciju novih projekata.

“Razvili smo tim za razvoj projekata i očekujem da ćemo u naredne četiri godine riješiti najkrupnija pitanja”, nastavlja načelnik Gračanice.

Kada je riječ o ovogodišnjoj predizbornoj kampanji koja je već iza građana Gračanice, Helić kaže da mu je žao što su određene političke stranke vodile “prljaviju” kampanju u odnosu na neke od ranijih.

“To se prije svega odnosi na kandidate za načelnika, ali ja sam presretan što je politička opcija kojoj ja pripadam zaista vodila korektnu kampanju. Nasuprot drugih, mi smo pričali o onome što smo uradili i šta planiramo dalje. U suštini, bez obzira na neke ispade, mislim da je u Gračanici kampanja bila korektnija u odnosu na druge općine”, zaključio je Helić.

U ovogodišnjoj utrci za načelnika Gračanice bilo je pet kandidata i to Esad Tursunović (SDA-SBB), Amir Hasičević (Naša stranka), Senad Kadić (DF), Elvis Bektić (BPS-Sefer Halilović) i Nusret Helić (SDP) kojem je i pripao četverogodišnji mandat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.