Muzafer Šehović

Pobjeda 2018!

Nije se uopšte teško složiti sa mišljenjem da su naredni opšti izbori od izuzetne važnosti pa čak moguće i presudni za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane i narode. Od ishoda tih izbora u mnogome će zavisiti daljnji pravci kretanja sveprisutne krize u državi i društvu. Zašto je to tako mnogo je golim okom vidljivih razloga no neću o njima ovaj put jer to nije tema ovog teksta.

Također, apsolutno se slažem i potvrđujem da samo pobjeda SDP BiH garantuje zaustavljanje negativnih tendencija te iskorak ka boljem. Dakle, državi, društvu svim građanima i narodima mnogo više nego samom SDP –u potrebna je pobjeda SDP BiH i drugih lijevih i građanskih opcija.

Ako se složimo, a to mislim nije uopšte teško, sa ovako posloženim gore prezentovanim činjenicama otvara se pitanje šta smo to mi, članice/članovi SDP BiH spremni uraditi i dati značajan i produktivan doprinos toj nasušno potrebnoj pobjedi?

Sama širina postavljenog pitanja kao i obim mogućeg prostora djelovanja nude vjerovatno mnogo odgovora i sa svakim bih se apriori mogao složiti.
No, dozvolite da ponudim neke moguće odgovore.

Dakle, mislim da je odsutni trenutak za zamjenu prioriteta, odnosno da isuviše često postavljano pitanje u prošlosti šta će meni Partija dati potisnemo u drugi plan a da primarno pitanje svakom od nas bude : A šta ja mogu uraditi za Partiju i koji je to moj mogući doprinos u pobjedi SDP BiH?
Bit ću slobodan ponuditi ovdje jedan od mogućih odgovora.

Pored svog glasa, obezbijediti Partiji još DESET dodatnih glasova moj je prvi izbor mogućeg odgovora !
Matematički bi to onda izgledalo ovako : 41000 x 10 = POBJEDA !!!

Deset dodatnih glasova, da li je to realno i moguće? Tvrdim da jeste, do nas je.

Gdje i kako obezbijediti deset dodatnih glasova?

Ciljna grupa bi trebala biti uža i šira familija, komšije, prijatelji, poznanice/poznanici, radne kolegice/kolege sa posebnim fokusom na one koji iz ko zna kojih razloga do sada nisu pokazali želju niti potrebu da izvše svoju građansku obavezu i dužnost, odnosno da izađu na izbore i glasaju. Dalje, svako od nas bi trebao preuzeti ulogu glasnovornika te građane na prvom mjestu ubijediti da izađu na izbore jer je svaki glas važan, zatim prezentovati najvažnije crtice izbornog programa SDP-a te planirana konkretna rješenja i projekte.

Paralelno s tim, rukovodstvo Partije bi trebalo, pored kvalitetnog i provodivog izbornog programa tj. izbornih politika, ponuditi konkretna zakonska rješenja i projekte koji u vrlo kratkom roku mogu polučiti vidljive pozitivne efekte, i što je možda presudno, kvalitetne kadrove. Dakle, ugledni, sposobni, pošteni, odani, hrabri i odlučni članice/članovi SDP apsolutno trebaju imati mogućnost prvog poziva i izbora.

Da sumiram, kombinacijom ova dva uzajamno povezana i donekle uslovljena angažmana puno smo bliži pobjedi nego što to u ovom trenutku izgleda realno, uostalom mi i ne smijemo niti hoćemo realno prihvatiti za stalno.

I da zaključim sa pozivom : Kreni sa kreiranjem liste svojih deset !!!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.