Intervju Kamočaji Igora za portal faktor.ba

Pobijedit će onaj ko uspije vratiti optimizam ljudima

Građani ne zaslužuju prljavu kampanju, baziranu na poluinformacijama, već fer i dostojanstvenu utrku. Političari sa lošom vizijom i idejama se svađaju i prave predstave za javnost prikrivajući tako svoj nerad.

Igor Kamočaji, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za načelnika sarajevske općine Centar, obećava da će, ukoliko pobijedi na predstojećim Lokalnim izborima 2016, urediti korito i tok Miljacke. To će, kaže, podrazumijevati kontrolirano povećanje vodostaja i sistemsko čišćenje, uređenje obala kao šetnica, te oživljavanje lijeve obale podizanjem montažnih terasa za kulturno-zabavni sadržaj i otvaranjem ugostiteljskih objekata koji će biti prilagođeni djeci, mladima i starijim osobama…

U intervjuu za Faktor Kamočaji govori o izbornoj kampanji, očekivanjima, protukandidatima, te prioritetima djelovanja i idejama koje planira realizirati ukoliko pobijedi.

FAKTOR: U utrci za načelnika općine Centar Sarajevo od 1998. godine pobjeđuju kandidati SDP-a. Vjerujete li da će se isto desiti i na Lokalnim izborima 2016?

KAMOČAJI: Apsolutno sam uvjeren da Centar i nakon ovih izbora ostaje „crven“. Međutim, svoj optimizam ne temeljim na tradiciji već na programu s kojim idem pred građane i građanke.
Izborni program „Centar – Za sve nas“ nastao je nakon što smo organizirali desetke okruglih stolova, javnih tribina i razgovora s građanima. Naša vizija se temelji na stvarnim potrebama građana, ali i njihovom viđenju Centra, boljeg i modernijeg nego što je to danas.

FAKTOR Pored Vas, načelničku poziciju u Općini Centar želi još osam kandidata. Ko Vam je najozbiljniji protivnik i šta mislite da su Vaše prednosti u odnosu na ostale kandidate?

KAMOČAJI: Svoje protukandidate poštujem i kao političare, a naročito kao sugrađane, s tim da nikoga od njih ne smatram „opasnošću“ jer sam fokusiran isključivo na svoj program i svoju kampanju.
Građani općine Centar ne zaslužuju prljavu kampanju, baziranu na poluinformacijama, već fer i dostojanstvenu utrku iz koje kao pobjednik izlazi onaj ko uspije vratiti povjerenje i optimizam građanima i građankama. Političari sa lošom vizijom i idejama su tu da se svađaju, da prave predstave za javnost prikrivajući tako svoj nerad i nedjela, dok, s druge strane, imate ljude koji na politiku gledaju drugačije. Ja želim dijalog, sugestije i prijedloge.

FAKTOR: Šta će biti prioriteti Vašeg djelovanja ukoliko pobijedite?

KAMOČAJI: Moderno opremljene škole, osnivanje centra za podršku studentima, briga o ljudima treće životne dobi, rješavanje problema 7.500 nezaposlenih kroz osnivanje poslovnog inkubatora koji će imati za cilj registrirati privredne subjekate iz oblasti informatike, turzima i servisnih djelatnosti, modernizacija općinske administracije kroz proces digitalizacije, te obnova fasada na području općine na objektima kolektivnog življenja i objektima koji su pod zaštitom države.

FAKTOR: Hoćete li podijeliti s nama neke konkretne ideje za poboljšanje kvalitete svakodnevnog života građana?

KAMOČAJI: Preuredit ćemo Titovu ulicu u šetalište, izmještanjem automobilskog saobraćaja u skladu sa praktičnim i ekonomičnim rješenjima struke. Nedostaje nam trg koji bi predstavljao centralno mjesto, mjesto okupljanja i kulturno-umjetničkih događaja, te proslavljanja bitnih datuma i prilika. Zamisao je da se poveže plato BBI Centra sa Velikim parkom primjenom ekonomičnih i sigurnih arhitektonskih rješenja te da se preuredi Veliki park sa sadržajima koji omogućavaju siguran i kvalitetan boravak za djecu i mlade, kao i sve druge građanke i građane.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.