Nikšić

Plemenita ideja Udruženja penzionera neopravdano zloupotrebljena protiv Vlade FBiH

Već smo navikli da nas se i zbog toga optužuje zaboravljajući kako je ovo Vlada koja je već dva puta u svom mandatu povećala penzije pokušavajući popraviti standard penzionera i to ćemo raditi i dalje

Slika– Vlada Federacije BiH i ja lično smo već odavno navikli da zasluga za sve dobro što se desi pripada nekom drugom, ali krivica po pravilu za sve negativno se adresira nama, bez obzira da li imamo ikakve nadležnosti u vezi s time. Najčešće to uopšte i ne pokušavamo demantirati. Ovaj put želimo napraviti izuzetak jer se radi o populaciji prema kojoj imamo sigurno izuzetno razumijevanje i koja ne zaslužuje da se s njima manipuliše.

Naime, izuzetnim naporima Zavoda PIO i Vlade Federacije jučer je, usprkos prirodnoj katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i region, što je dovelo do značajnog pada prihoda, po planu i bez kašnjenja, započela isplata redovnih penzija u Federaciji BiH. Dakle, pobrinuli smo se da naši penzioneri ne osjete bar taj udar i dobiju svoju zarađenu penziju.

Ovdje ne govorimo o tome da li su penzije dovoljne. Naime, već smo navikli da nas se i zbog toga optužuje zaboravljajući kako je ovo Vlada koja je već dva puta u svom mandatu povećala penzije pokušavajući popraviti standard penzionera i to ćemo raditi i dalje.

Zato ne dopuštamo da se manipuliše kako je Vlada donijela bilo kakvu odluku kojom penzionerima, bez njihove saglasnosti, umanjuje penziju kako bi se taj novac usmjerio kao pomoć nastradalim od poplave. Istina je da to niti je odluka Vlade, niti Vlada za takvo nešto ima nadležnosti. Istina je da je to odluka Udruženja penzionera koje na taj način u stvari želi osigurati novac za svoj fond solidarnosti iz kojeg žele pomoći svojim članovima penzionerima koji su u ovoj nesreći ostali bez krova nad glavom ili im je dom oštećen.

 Nažalost i jedna takva plemenita ideja se koristi kao povod za politikanstvo i napad na Vladu – kaže se u današnjoj izjavi federalnog premijera Nermina Nikšića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.