Osmić

Platforma interoperabilnosti otvara nove mogućnosti saradnje između BiH i NATO-a

U okviru tematske rasprave o Platformi za ineteroperabilnost partnera sa NATO savezom ministar odbrane BIH je naglasio obostranu korist našeg učešća u NATO vođenim misijama, vježbama i operacijama, prvenstveno u kontekstu izgradnje interoperabilnosti.

Slika

U okviru NATO samita u Velsu održan je sastanak ministara odbrane u formatu 28 članica NATO-a i 24 države partneri saveza, na kome je aktivno učestvovao ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić koji se i obratio skupu. 

Ovo je prvi sastanak u okviru Platforme interoperabilnosti gdje učestvuju ne samo članice NATO-a, nego i zemlje partneri. U okviru tematske rasprave o Platformi za ineteroperabilnost partnera sa NATO savezom ministar odbrane BIH je naglasio obostranu korist našeg učešća u NATO vođenim misijama, vježbama i operacijama, prvenstveno u kontekstu izgradnje interoperabilnosti. Ministar Osmić je saveznike upoznao sa našim planovima vezanim za budući razvoj OSBiH i povećanje operativnih sposobnosti za izvođenje misija i zadataka, kako u zemlji za vrijeme prirodnih nepogoda, procesa deminiranja i sl., tako i u međunarodnim operacijama podrške miru. 

Imajući u vidu da su resursi OSBiH ograničeni, ministar Osmić je izrazio očekivanja za podršku saveznika u adekvatnijem opremanju Oružanih snaga BiH, kako bismo bili bolje prepoznati kao potencijalni operativni partneri NATO-a za buduće operacije, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.