Plate i naknade za direktore i rukovodioce u javnim preduzećima i institucijama

Pojašnjenje pitanja

U privrednim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala, te specijaliziranim samostalnim i nezavisnim institucijama, organizacijama i regulatornim tijelima Federacije Bosne i Hercegovine nisu na jedinstven način regulisarane visine plaće.

 

Stav SDP BiH

SDP smatra da direktori javnih preduzeća u državnom vlasništvu  ne smiju imati povlašten položaj dok većina građana u BiH jedva preživljava. Mjesečna neto plata za direktora institucije, predsjednika komisije, za ostale članove uprave, zamjenika direktora ili direktora i zamjenika direktora i jednog ili više izvršnih direktora institucije, kao i zamjenika predsjednika i članove komisije, ne može i ne smije biti viša  u iznosu do četiri prosječne mjesečne neto plaće isplaćene u FBiH u prethodna tri mjeseca. Iznosi mjesečnih neto naknada za rad predsjednika upravnog odbora i/ili nadzornog odbora institucije ili upravnog vijeća, odnosno stručnog vijeća moraju biti najviše do jedne prosječne plaće, a za njihove članove naknada ne preko 90 posto od iznosa mjesečne naknade predsjednika.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.