Sjednica OO SDP BiH Novo Sarajevo

Planiranje kampanje za Lokalne izbore 2016. godine u Novom Sarajevu

Predsjedništvo, a zatim i Opštinski odbor SDP BiH Novo Sarajevo, na svojim sjednicama utvrdili su prijedlog Operativnog plana predizborne kampanje za Lokalne izbore 2016. godine. Prijedlogom je predviđeno provođenje kampanje u tri faze koje se odnose na pripremu organizacije za lokalne izbore, period aktivne kampanje tokom septembra, te aktivnosti na sam dan izbora. Pomenute faze podrazumijevaju uobičajene izborne aktivnosti od formiranja i rada Izbornog štaba, aktivnosti pozivnog centra, pripreme i promocije materijala, uličnih aktivnosti, rada sa kandidatima, do organizovanja posmatrača i članova biračkih odbora.

Na dnevnom redu sjednica našla  se i odluka o korigovanju liste sa kandidatima SDP BiH za Općinsko vijeće, kao i razmatranje rasporeda obilazaka osnovnih organizacija SDP BiH u Novom Sarajevu tokom kojih će se lokalni aktivisti i aktivistice upoznati sa Mirsadom Ćatićem Čuperkom, našim kandidatom za načelnika Općine Novo Sarajevo, Samirom Suljevićem, nosiocem liste, te kandidatima i kandidatkinjama sa liste za Općinsko vijeće.

Obilazak osnovnih organizacija će se iskoristiti i za posjetu starijim članovima i članicama osnovnih organizacija, kao i za odavanje počasti na lokalnim spomenicima.

Jednoglasnom usvojenom odlukom, u članstvo SDP BiH u Novom Sarajevu primljeno je pet novih članova, kojima ovom prilikom želimo iskrenu dobrodošlicu u naše redove.