Plaćamo i ono što nemamo – ništa novo! Problemi kanalizacionog voda u općini Stari Grad Sarajevo

Krajem 2013. i početkom 2014. godine okončan je projekat izgradnje primarnog kanalizacionog voda duž korita rijeke Mošćanice dužine 530 km. I sve bi to bilo divno, da ViK, koji je isključivo nadležan, nije „zaboravio“ da domaćinstva duž korita rijeke sa lijeve i desne strane priključi na ovaj kanalizacioni vod. Taj „zaborav“ traje već punih 5 godina. Zar je moguće da neko nije u stanju da se pozabavi sa ovakvim problemom toliko, a posebno što stanovnicima naselja prijeti ekološka katastrofa s obzirom da fekalije idu u samu rijeku Mošćanicu. Ova investicija je Fond za zaštitu okoliša i općinu Stari grad koštala 137 000 KM.

Šef kluba vijećnika SDP BiH Stari Grad Muamer Mekić, na sjednici održanoj 27.06.2019., je ponovo aktuelizirao ovo pitanje nadajući se da će novi menadžment ViK-a imati sluha za ovaj problem kojem su građani izloženi i pronaći način da se isti riješi. Naglašavamo ponovo upravo iz razloga što prethodni menadžment, uz sve ranije napore i nastojanja, nije bio u stanju da riješi problem. U jednom od odgovora na upite šefa Kluba vijećnika su naglasili da za navedenu investiciju i ne znaju. Što definitivno nije istina! Ali čak i nakon što su „primili“ informaciju za koju tvrde da ranije nisu znali, nastavili su po starom običaju i nisu reagovali. Međutim, reagovali su na drugi način – tako što na računima građanima uredno fakturišu kanalizaciju i otpadne vode, a ti isti građani OPET plaćaju ono što nemaju.

Na istoj sjednici, vijećnica SDP BiH Stari Grad Anisa Bašović Čengić, je tražila od nadležne službe da, nakon sto je usvojen rebalans budžeta Kantona Sarajevo u kojem su izdvojena sredstva za adaptaciju obrazovnih ustanova, aplicira na poziv da bi se tim sredstvima obdanište u Hulusinoj ulici adaptiralo što bi roditeljima i našim mališanima mnogo značilo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu