Nermin Nikšić

Pismo saučešća povodom terorističkog napada u Ankari

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, povodom terorističkog napada u Ankari, uputio je pismo saučešća turskom predsjedniku Recep Tayyip Erdoganu.

“Poštovani predsjedniče Erdogan,

U ime Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i moje lično izražavam Vama i porodicama stradalih duboko poštovanje i saosjećanje povodom tragičnog terorističkog napada u glavnom gradu Republike Turske.

Nama u Bosni i Hercegovini je sasvim jasno ko je u ovim događajima terorist, a ko žrtva, jer smo to jako dobro iskusili na svojoj koži. Bosanci i Hercegovci izuzetno dobro razumiju kroz šta trenutno prolazi prijateljski narod Turske, koji je u posljednje vrijeme žrtva brojnih terorističkih napada, jer su i sami bili žrtve ideologija nasilja protiv kojih se i danas bore.

To je potvrda kako terorizam predstavlja kontinuiranu prijetnju vrijednostima civiliziranog i modernog svijeta.

Koristim priliku da Vam iskažem punu podršku u nastojanjima da se što skorije obračunate sa onim sumanutim ideologijama i uvjerenjima iza kojih stoji mržnja, nasilje i teror.

Uvjeren sam da će turski narod i država izaći kao pobjednici u borbi protiv pojedinaca i grupa koji ne prezaju od ubijanja nevinih ljudi.

Naša dva naroda dijele vrijednosti modernog i civiliziranog svijeta u kojem nema mjesta bezočnom nasilju i okrutnom terorizmu. Ubijanje nevinih ljudi nisu dio našeg moralnog niti građanskog identiteta i nikada nećemo pristati na to da se nasiljem umjesto dijalogom i pregovorima rješavaju evidentni problemi u svjetskom poretku.

Uvjeravam Vas da građani Bosne i Hercegovine jasno i bezrezervno osuđuju ovaj i slične terorističke akte, a prijateljska država Turska ima punu podršku BiH i njenih građana”, naveo je u pismu saučešća Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.