Sarajevo

Pismo premijera Nikšića direktoru Federalne uprave policije

Obraćam Vam se povodom sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su učestvovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. januara u Vitezu.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je danas pismo direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču u kojem se kaže:

„Obraćam Vam se povodom sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su učestvovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. januara u Vitezu.

Naime, prisustvovao sam utakmici i imao priliku vidjeti kako su pripadnici policije od navijača Bosne i Hercegovine oduzimali zastave Republike Bosne i Hercegovine. Ovakvi potezi policijskih službenika ne samo da su neprimjereni sa aspekta poštivanja države Bosne i Hercegovine, već su mogli izazvati ozbiljne sigurnosne posljedice kojih srećom nije bilo zahvaljujući tolerantnosti navijača.

Očekujem, stoga, da u skladu sa svojim ovlaštenjima i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, poduzmete sve zakonom predviđene mjere i sankcionišete one koji su na ovaj način uvrijedili sve navijače Bosne i Hercegovine.

Zastavu Republike Bosne i Hercegovine, pod kojom je Republika Bosna i Hercegovina primljena u Organizaciju Ujedinjenih nacija okarakterisati kao simbol, kojem nije mjesto na utakmici na kojoj se navija za reprezentaciju države Bosne i Hercegovine koja prema Ustavu Bosne i Hercegovine nastavlja njen kontinuitet, duboko sam uvjeren, nije ponašanje koje sebi smije i može dozvoliti bilo koji policijski službenik u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Očekujem od Vas hitnu reakciju i tražim da me o poduzetim mjerama pravovremeno informišete“, kaže se u pismu premijera Nikšića direktoru Federalne uprave policije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.