Podrška Denisu Bećiroviću i SDP BiH

Udruženje Žrtava i svjedoka genocida, zajedno sa 36 drugih Udruženja, uputilo pismo podrške Denisu Bećiroviću

Udruženje Žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa zajedno sa 35 drugih Udruženja i nevladinih organizacija u Bosni i Herccgovini uputilo je pismo podrške inicijativi poslanika Denisa Bećirovića za dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercecgovine i dopune lzbomog zakona Bosne i Hercegovine kojom se zabranjuje kandidovanje osuđenih ratnih zločinaca na izborima u BiH.

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Udruženje Žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa zajedno sa 35 drugih Udruženja i nevladinih organizacija u Bosni i Herccgovini podržavaju incijativu poslanika Denisa Bećirovića za dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercecgovine i dopune lzbomog zakona Bosne i Hercegovine.

Udruženja i nevladine organizacije koje su podržale prijedlog poslanika Bečirovića koji se odnosi na zakonsko spriječavanje i kažnjavanje javnog odobravanja, poricanja i teškog umanjivanja zločina genocida, Holokausta, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina protiv civilnog stanovništva utvrđenih međunarodnim i domaćim sudom već niz godina skretaju pažnju na važnost  i potrebu ovog zakona. Također, smatraju da je neophodno da se lzbornim zakonom spriječi kandidovanje osuđenih ratnih zločinaca kako bi žrtve i preživjeli mogli da se suoče sa svojom prošlošću, te integrišu u javni i socijalni život BiH društva.

Pozivamo poslanike Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da podrže usvajanje Zakona.”, navodi se u pismu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.