SDP BiH

Petnaest godina članstva SDP BiH u Socijalističkoj Internacionali

SDP BiH je 7. novembra 1999. godine postala punopravna članica Socijalističke Internacionale, najveće svjetske političke organizacije koja okuplja sve ljevičare svijeta, a kao i tada, SDP je i danas jedina bh. partija koja je članica ove organizacije.

Slika

Socijaldemokratska partija BiH danas obilježava punih 15 godina otkako je postala punopravna članica Socijalističke Internacionale.

SDP BiH je 7. novembra 1999. godine postala punopravna članica Socijalističke Internacionale, najveće svjetske političke organizacije koja okuplja sve ljevičare svijeta, a kao i tada, SDP je i danas jedina bh. partija koja je članica ove organizacije.

Punopravno članstvo u ovoj organizaciji bilo je veliko priznanje političkom aktivizmu SDP  BiH, koje se, kao i prije 15 godina, i dalje temelji na socijaldemokratskim principima i načelima.  Iako je kroz godine svog postojanja SDP BiH nailazio na brojne prepreke i pokušaje slabljenja političkog uticaja i rada partije, ova partija je i danas najjača socijaldemokratska organizacija u našoj zemlji.

Svoju snagu i demokratičnost SDP BiH će pokazati i na predstojećem Vanrednom kongresu, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo partije i na kojem će se Statut partije urediti po uzoru na vodeće socijaldemokratske partije u Evropi i svijetu.

Socijalistička Internacionala je svjetska organizacija stranaka socijalističke, socijaldemokratske i radničke orijentacije. Trenutno je u njoj 168. političkih partija i organizacija iz cijelog svijeta, od čega 58 organizacija učestvuje u vlasti u svojim zemljama. U današnjoj formi postoji od 1955. godine, nakon reaktiviranja na Frankfurtskom kongresu, a u različitim formama postojala je još od 19. vijeka.                                                                                       

                                                                                                                 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.