Sjećanje na legendu povratka u Podrinje

Pet godina od smrti Fadila Banjanovića Bracike

U povodu pete godišnjice smrti Fadila Banjanovića – Bracike, lidera i pionira povratka u Podrinje, predstavnici Regionalnog odbora SDP BiH Zvornik i grupa aktivista Udruženja građana povratnika u ovaj grad obišli su Banjanovićev mezar u njegovom rodnom Kozluku i polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali mu počast.

Zvanične aktivnosti obilježavanja važne godišnjice ovog puta su zaostale, što kako su istakli poštovaoci Banjanovićevog djela, svjedoče o trenutnom nezadovoljavajućem odnosu prema povratku i povratnicima.

zvornik (2)

Rahmetli Fadil se za života borio za vraćanje multietničkog karaktera naše zemlje i prava svih ljudi na svakom dijelu Bosne i Hercegovine. Međutim svjedočimo da su u velikoj ofanzivi snage koje se zalažu za potpuno druge vrijednosti i mi vjerujemo da neće uspjeti u tome – kazala je Mulija Džulbegović, predsjednica Regionalnog odbora SDP BiH Zvornik.

Ovom prilikom istakla je veliku zabrinutost stanjem u mjestima povratka zbog pojačanog odlaska mladih, što prijeti da se ponište svi dobri rezultati procesa postignuti u Podrinju u protekle dvije decenije u procesu najvećim dijelom vođenim Fadilom Banjanovićem Bracikom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu