Lana Prlić za N1

Performans Milorada Dodika u Predsjedništvu je degutantan

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH i zastupnica u Parlamentu Federacije BiH, za N1 je kazala da je jučerašnji performans sa harmonikom koji je upriličio član Predsjedništva Milorad Dodik degutantan.

Prlić smatra da Dodik time nije ponizio ni instituciju, niti državu, već samog sebe.

“Degutatno je iz više razloga, ne samo tog čina donošenja kafane u Predsjedništvo BiH, već zato što to radi u momentima kada stalno imamo nove brojke o broju zaraženih, kada se nalazimo u najvećoj skonomskoj i zdravstvenoj krizi, kada je BiH jedna od zemalja koja se nalazi pri vrhu liste zemalja po postotku smrtnosti i zaraženih. Mislim da je to degutantno i neprimjereno”, pojasnila je.

Pozvala je pravosudne institucije da rade svoj posao.

“Ukoliko pravosudne institucije ne budu radile svoje posao, ovim putem pozivan međunarodnu zajednicu da uradi svoj posao. Ukoliko vidimo izostanak rada i pravosudnih institucija i međunarodne zajednice, onda će biti vrlo jasno da je to samo jedna politička igra”, kazala je.

Smatra da ne treba podcjenjivati prijetnje, ali ni prejudicirati bilo šta što se može desiti.

“Takve teške riječi kao što je jedan rat u državi kao što je BiH, zaista nosi jendu veliku težinu, veliku traumu i veliki strah. Kada ljudi žive u strahu, bojim se da ne mogu ni razumno razmišljati. Pozivam sve da ne uzimaju Dodikove izjave… Ne možemo podcijeniti sve one riječi koje on govori i sva ova djela koja radi, ali mislim da se moramo suspregnuti od nekih prevelikih emocija, držati se što više na zamlji i pozivati institucije da rade svoj posao”, kazala je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.