Forum seniora SDP BiH

Penzioneri prosvjetari nisu zaboravljeni

Uz želje za dobro zdravlje i dug život, u ime Foruma seniora SDP BiH, upućujem srdačne čestitke penzionerima iz oblasti prosvjete, povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja.

Istim povodom, odajem počast svim prosvjetnim radnicima koji su umrli u proteklom periodu.

Smatram da oni, koji svoj radni vijek proveli obrazujući i vaspitavajući mlade naraštaje, postajući njihovi uzori koje pamte cijeli život kao dobre ljude, ljude koji su svojim odgovornim i profesionalnim radom davali nesebičan doprinos razvijanju radnih navika, poštenju, solidarnosti, odnosu prema kulturnim i historijskim vrijednostima svoje zemlje, poštovanju drugog i drugačijeg, zaslužuju mnogo bolji materijalni i društveni status od onoga kojeg imaju.

Na žalost, sa “demokratijom” se mnogo toga promijenilo. U siistemu poremećenih vrijednosti, Škola je gotovo izgubila vaspitnu ulogu u društvu, a devalvirana je i uloga prosvjetara u procesu odgoja i obrazovanja mladih naraštaja. Penzionisani prosvjetari su dovodeni na prosjački štap jer ne mogu  živjeti od svoga dugogodišnjeg rada, izdvajajući dio zarade za period starosti.

Penzionisanim prosvjetarima poručujem da nisu zaboravljeni i da Imaju našu podršku u borbi za bolji materijalni i društveni položaj.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu