Sarajevo

Penzioneri oštro osuđuju rušenje Zakona o prekršajima FBiH

Naši Savezi će učiniti sve da svoje članstvo obavijeste o tome ko je bio za usvajanje zakona koji je trebao osigurati veće prihode u Zavod PIO/MIO FBiH i samim tim i veće penzije

Slika

– Savez udruženja penzionera/umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine i Savez županijskih udruga umirovljenika/penzionera Mostar izražavaju javni protest zbog ponovnog odbijanja prijedloga Zakona o prekršajima Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. 

– Nažalost još jednom se pokazalo da su u Parlamentu FBiH u ovom trenutku snage koje se bore protiv rada nacrno i sive ekonomije, slabije od snaga koje to štite, što je porazna činjenica za sve građane ove zemlje. Naši Savezi koji okupljaju više od 389.000 penzionera/umirovljenika će u narednom periodu učiniti sve da svoje članstvo obavijeste o tome ko je bio za usvajanje zakona koji je trebao osigurati veće prihode u Zavod PIO/MIO FBiH i samim tim i veće penzije, a ko su političke snage koje su to spriječile – navodi se u saopćenju.

Savezi pozdravljaju napore Vlade Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, koja je tri puta predlagala ovaj zakon u prethodne tri godine i time pokazala jasnu volju da uspostavi sistem i pravnu državu. 

– Takva nastojanja penzioneri Federacije BiH će znati prepoznati i nastavit ćemo se boriti za stvaranje pravednijeg društva u kojem će penzioneri imati sigurne i što je moguće veće penzije kaže se na kraju saopćenja.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.