Premijer FBiH Nermin Nikšić

Penzije u FBiH od maja uvećane za 3,9 posto

Premijer Federeacije BiH Nermin Nikšić naveo je kako je na jučerašnjoj sjednici donesena odluka o usklađivanju visine penzija u ovom entitetu.

„Vlada Federacije BiH, koju sam predvodio u periodu od 2010. do 2014. godine, je u dva navrata povećavala penzije i uspjela osigurati dodatna sredstva za to. Penzioneri zauzimaju važno mjesto u našem društvu jer su to naše majke i naši očevi, koji su izgradili sve ovo što imamo i kojima se trebamo odužiti bar na način da im pokušamo osigurati dostojanstvenu starost.

Upravo zbog toga me izuzetno raduje što smo na početku mog novog premijerskog mandata izdvojili 14 miliona KM za usklađivanje visine penzija u skladu sa rastom BDP-a u prošloj godini. Ono što je značajno je da ta odluka odmah stupa na snagu tako da će penzije već u maju biti uvećane za 3,9 posto“, naveo je Nikšić.