Na inicijativu Elvisa Botića, vijećnika SDP-a

Pedesetak građana Žepča reklo “ne” finansiranju TV Herceg-Bosne iz budžeta općine

Blizu 50 stanovnika Općine Žepče okupilo se danas ispred Doma kulture odakle su mirnom šetnjom do zgrade Općine Žepče izrazili nezadovoljstvo što će se na narednoj sjednici Općinskog vijeća Žepče uopće raspravljati o finansiranju Televizije Herceg-Bosne iz budžeta ove općine.

S transparentnom “Nećete!!! Finansirati privatnu RTV ‘Herceg-Bosne’ novcem građana” stanovnici Žepča su, uprkos kiši, održali mirnu šetnju od nekoliko desetina metara do zgrade Općine Žepče gdje su se kratko zadržali nakon čega im se obratio vijećnik SDP-a Elvis Botić.

U izjavi za Klix.ba Botić, koji je i prvi ukazao na ovu tačku dnevnog reda, a koju je kao i čitav dnevni red odobrio predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović.

“Prije tri mjeseca u Žepču je pokrenuta ta pričao Televiziji Herceg-Bosne, a poenta je da građani Žepča, bez obzira na naciju, ne žele to plaćati iz budžeta, bilo koju televiziju, a kamo li privatnu televiziju Dragana Čovića”, kazao je Botić te dodao:

“Zaista, ovo je ružna poruka za sugrađane koji ne podržavaju ovakav projekt i mislim da nije prihvatljivo da se o ovome uopće raspravlja i da se nalazi na sjednicama Općinskog vijeća. Ovo je samo nastavak jedne dogovorene politike HDZ-a i SDA gdje HDZ koristi svoje poluge moći, a SDA šuti i time zadržava svoje skromne pozicije.”

Kazao je da je ubijeđen da je ovo politički dogovor te je kao odgovor žepačkoj SDA kazao da se ovo ipak moglo zaustaviti.

“Mogao je predsjedavajući ovu tačku ne staviti na dnevni red, možda bi ona u toku sjednice ponovo bila stavljena, ali se ne bi pokazala njegov doprinos da se to nađe na dnevnom redu i da se eventualno usvoji. Prije tri mjeseca načelnik je to dodatno predložio, tako bi se i sad desilo, ali ovim potezom predsjedavajući iz SDA je dodatno otežao da se ovo spriječi”, zaključio je Botić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu