OO SDP BiH Lukavac

PDA ne smatra svog člana Amira Junuzovića nimalo odgovornim za jednostranu obustavu autobuskog saobraćaja na 15 linija u Lukavcu

Neposredno pred početak izborne šutnje PDA Lukavac svojim saopštenjem ogolijeva prirodu svoga odnosa sa Amirom Junuzovićem i svoj stav po pitanju obustave javnog prijevoza.

Do sada neviđena i nezapamćena manifestacija drskosti javnih prijevoznika prema građanima traje već nekoliko dana u Lukavcu zbog jednostrane odluke novoprimljenog člana PDA stranke Amira Junuzovića. Odmah po obznani prijema u PDA, pozicioniranja direktora GIPS na listi PDA, on obnavlja bliske veze sa Mirsadom Kukićem i potvrđuje svoje privilegije u javnim nabavkama na Rudniku Banovići, a Vlada TK “proširuje prava” školskoj djeci na subvencije saobraćaja sa 4 na 2 km udaljenosti od škole. Ova subvencija naravno neće ići djeci i njihovim porodicama, nije nigdje pojeftinila karte, već ide prijevoznicima za osiguranje zivota na visokoj nozi. SDP Lukavac do danas nije mogao ocijeniti u kojoj mjeri je napad na građane Općine Lukavac u režiji PDA stranke, a u kojoj manifestacija sile tajkuna milionera koji je svoje bogatstvo stekao uglavnom na mutnim poslovima u javnim nabavkama.

Danas je PDA Lukavac stala u odbranu svoga člana, ne držeći ga nimalo odgovornim za humanitarnu katastrofu koju je izazvao. PDA proziva i smatra odgovornim SDP i svoju “stranku majku” SDA. Pošteno treba reći da SDA nema ništa sa ovom krizom, iako “majka i kćerka stranke” dijele zajedničku prošlost pogubne politike i za stanje u kome se nalazimo. Zbog nekolicine rijetkih čestitih ljudi koji su zalutali na liste PDA nismo htjeli optuživati ovu stranku za monstruozan zločin protiv građana bez valjanih dokaza. Danas su sami učinili stvari potpuno jasnim. I nama je bilo teško shvatiti da neko može podržati ili odobriti blokadu saobraćaja, odnosno nikako ne smatrati svoga pulena Junuzovića odgovornim, a bilo je teško i pomisliti da se anatemiše ili optuži neko ko možda i nema veze sa zbivanjima o kojima govorimo. Ali danas je sve jasno, jer se oglasila PDA Lukavac! Blokada saobraćaja u Lukavcu je organizirana od strane Amira Junuzovića i njegovog predsjednika Mirsada Kukića, sa ciljem uticaja na rezultate izbora. PDA stranka je mogla, kao što su to učinile ostale stranke koje djeluju na području Općine Lukavac, staviti do znanja prijevozniku da se ne može ponašati onako kako to radi njihov član.

Stajući u zaštitu čovjeka koji terorizira nedužne građane i djecu zbog političkih ciljeva jasno su kazali kakvu politiku možemo očekivati od ovakvih političara i njihovih stranaka. Pitamo se ima li ovo veze sa navodnom većom količinom novca dobivenog od Junuzovića zbog koje je prethodne večeri izbila žestoka tuča na skupu PDA aktivista u planinarskom domu Svatovac, gdje je bilo i povrijeđenih? SDP Lukavac najoštrije osuđuje sramne postupke Amira Junuzovića i njegove PDA stranke. Dajemo podršku našem načelniku Edinu Deliću da istraje i nađe zakonske mogućnosti da se oni koji ucjenjuju djecu uklone iz posla koji obavljaju neodgovorno. Neka svoja enormna bogatstva stiču u poslovima čije posljedice neće trpiti najsiromašniji slojevi stanovništva.

SDP Lukavac izražava svoju zahvalnost građanima i svim političkim subjektima koji nisu posegli za zloupotrebom ove humanitarne katastrofe i koji su iskazali spremnost da podrže rješavanje teškog problema u interesu građana i bez pristanka na ucjene. Svjesni smo da PDA među svojim redovima u Lukavcu ima čestitih ljudi, ali njihovo prisustvo tamo nije ni na koji
način uticalo da do ovakvog problema ne dođe ili da se on riješi na zadovoljstvo građana. Oni su ostali u stroju podrške Amiru Junuzoviću i stranci PDA koja ovim dokazuje da je stranka veoma opasnih namjera. SDP Lukavac će i dalje tražiti zajednička rješenja u pitanjima važnim za naše građane sa svim političkim subjektima.

Ponovo ćemo kazati da nećemo ulaziti ni u kakve koalicije sa SDA i PDA, a svi koji se poigravaju sa našom djecom, kako to rade danas Junuzović i njegova PDA, dobit će odgovor koji zaslužuju. Jasno je da se Amir Junuzović opasno prepao pravne države i najava da ćemo otvoriti pitanja koja organi gonjenja guraju pod tepih godinama, sve do odgovornosti za pljačku građana i teroriziranje širom BiH kakvo danas gledamo u Lukavcu. Roditelji djece u čijem ubistvu učestvuje država traže pravdu za svoju djecu, izvode se tenkovi na građane, do smrti se prebijaju borci i heroji rata na našim ulicama. Otpor i promjene su jedini odgovor. U nedjelju na izborima možemo se boriti olovkom, a četiri godine nakon toga opet nam preostaju ulica, pendreci, suzavci i građanski otpor.

Žalimo zbog činjenice da je PDA na ovakav način pokazao strašno lice svoje politike i da je u dilemi podrške građanima ili tajkunima koji teroriziraju one koji nas biraju i za koje moramo raditi odabrala jeftino politikantstvo i držanje strane čovjeku koji zaslužuje osudu. Prekinuti jednostrano javni prijevoz na 15 linija sa ucjenjivačkim zahtjevom za pola miliona KM subvencije iz budžeta na Općini Lukavac mogao je samo Amir Junuzović, a podržati ga je mogla samo njegova PDA. Pitamo javno PDA jesu li svjesni da, taman i kada bi bili opravdani skandalozni zahtjevi Amira Junuzovića za pola miliona budžetskih novaca, to ne smije biti razlogom za bezuslovnu i trenutnu obustavu saobraćaja? Z

naju li oni u PDA da i kod podstanara postoje “otkazni rokovi” i prijelazna rješenja? Znaju oni to, itekako, ali su tempirali ovaj scenarijo očekujući da će time nanijeti veliku štetu načelniku Deliću i da će građani iz straha glasati za PDA. Učinak ovakve ucjene bit će potpuno suprotan. Građani nisu naivni kako to misle ovi u PDA, a SDP Lukavac daje čvrsto obećanje da nikada nećemo zaboraviti kakvo zlo su nam počinili Amir Junuzović i njegova PDA.

Očigledno je i šta su dalje spremni činiti. Birajmo pametno i hrabro. Birajmo promjene i birajmo one koji se neće plašiti Junuzovića, Kukuća i drugih tajkuna. SDP je takva opcija. Nije jedina, ali jeste ona koja će imati snage pružiti ruku saradnje strankama građanske orijentacije. SDP je danas istinski branik interesa najugroženijih kategorija građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.