Pavić Pečenković: Uvezati profesionalce iz oblasti socijalne i dječje zaštite

Međunarodna konferencija o socijalnom radu pod nazivom “Socijalni rad i društvena kriza” održava se danas na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Organizacijom konferencije već četvrtu godinu za redom obilježava se Međunarodni dan socijalnog rada, čija je ovogodišnja tema „Buen Vivir: Zajednička budućnost za transformativnu promjenu“.

Konferenciju su otvorili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković, dekan FPN-a Sead Turčalo, šefica Odsjeka za socijalni rad FPN-a Sanela Bašić i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministrica Pavić Pečenković je, ovom prilikom, istakla osjećaj zadovoljstva jer je imala priliku vratiti se u svoju matičnu kuću. Učesnicima je zaželjela kvalitetan i konstruktivan rad, u nadi da će ostvariti zacrtane ciljeve.

Naglasila je važnost novih trendova u društvu, posebno stavljajući u fokus nove izazove s kojima se suočavaju savremene zajednice u održivosti i promišljanjima o temeljnim potrebama i pravima ranjivih skupina i pojedinaca, te mogućnosti njihovog ostvarenja.

Također, ministrica Pavić Pečenković napomenula je da veliki značaj i interes za sve predstavlja uvezivanje svih nivoa vlasti, ustanova socijalne zaštite, fakulteta i svih profesionalaca iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.