Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice

Pavić Pečenković s predstavnicima misije OSCE-a: Saradnja na unapređenju sistema socijalne zaštite

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković održala je radni sastanak s predstavnicima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su razmatrane teme koje se tiču unapređenja sistema socijalne zaštite u dijelu zaštite i različitih modela zbrinjavanja djece žrtava protivpravnog postupanja, trgovine ljudima, djece s poremećajem u ponašanju koji bi dao najbolje rezultate.

Također, razgovarano je o pozitivnim modelima stambenog zbrinjavanja za socijalno ranjive kategorije, mlade, deficitarne kadrove, zlatne značke i slične kategorije putem donošenja Zakona o neprofitnom socijalnom stanovanju, izradi Kantonalnog akcionog plana za Rome i uvezivanju postojećih elektronskih baza podataka.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci kroz upoznavanje s dobrim praksama u regiji i podršku OSCE Misije u njihovom razvoju u Kantonu Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.