Pavić Pečenković: Povećane porodiljske naknade, dječiji dodatak i davanja po osnovu socijalne zaštite

Od 1. marta 2024. godine povećale su se osnovice za utvrđivanje novčanih i drugih materijalnih davanja koja se tiču socijalne zaštite i zaštite porodice sa djecom, potvrdila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković.

Navedena povećanja pozitivno će utjecati na našu zajednicu, a iz resornog ministarstva navode kako nastavljaju predano raditi na unapređenju standarda života svih naših sugrađana.

“Osnovica sada iznosi 800 KM, što predstavlja značajno povećanje od 6,67% u odnosu na prethodne tri godine. Ovo je rezultat našeg predanog rada i posvećenosti za poboljšanje kvalitete života građana Kantona Sarajevo. Posebno želim istaknuti poboljšanja koja su se desila u konkretnim oblicima podrške. Na primjer, naknade umjesto plaće ženama/majkama, kao i novčana pomoć ženama/majkama koje nisu u radnom odnosu, povećane su za 147 KM i sada iznose 1.261,00 KM. Također, jednokratne novčane pomoći za opremu beba su uvećane za 25 KM i iznose 400 KM, pružajući važnu podršku mladim roditeljima. Nadalje, naknade za izdržavanje hranjenika sa novim povećanjem iznose 378,30 KM što će dodatno olakšati svakodnevne izazove mnogim porodicama. Pored toga, povećana je stalna novčana pomoć, kao i ostala materijalna davanja”, navela je ministrica Pavić Pečenković

Ova poboljšanja, dodala je ministrica Pavić Pečenković, samo su korak ka daljnjem unapređenju kvalitete života naših sugrađana.

“Nastavit ćemo raditi sa istom predanošću i posvećenošću kako bismo osigurali da svi građani imaju pristup adekvatnoj podršci i mogućnostima za dostojanstven život”, zaključila je ministrica Pavić Pečenković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.