Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS

Pavić-Pečenković: Ministarstvo će uvijek biti podrška radu i aktivnostima Udruženja “Žena-žrtva rata”

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić – Pečenković održala je jučer sastanak sa predsjednicom Udruženja “Žena-žrtva rata” Bakirom Hasečić i njenim saradnicama.

Razgovarano je o brojnim temama. Predstavnice Udruženja su kao najveće probleme navele stambeno zbrinjavanje i težak socijalni položaj populacije koju predstavljaju, te potrebu osiguravanja psihosocijalne podrške članicama Udruženja i ovoj kategoriji civilnih žrtava rata.

Predsjednica Hasečić je ovom prilikom istakla finansijsku podršku koju Udruženju kontinuirano pruža resorno kantonalno ministarstvo bez koje bi, kako je kazala, rad bio umnogome otežan.

Ministrica Pavić-Pečenković je, između ostalog, navela potrebu uvezivanja Udruženja sa ustanovama socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo, u smislu mogućnosti korištenja postojećih resursa u sistemu socijalne zaštite Kantona Sarajevo za potrebe članova tog Udruženja.

“Ovako osjetljiva kategorija našeg društva će uvijek imati moju punu podršku, a ovo Ministarstvo će u okviru svojih nadležnosti, nastaviti podržavati rad i aktivnosti koje provodite”, naglasila je u razgovoru ministrica Pavić-Pečenković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.