Nermin Nikšić

Patrioti se trebaju zabrinuti zbog politike SDA i HDZ-a BiH

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako je zabrinut načinom na koji su projektovane političke aktivnosti u BiH daleko od očiju javnosti, odnosno zbog toga što se one odvijaju potpuno netransparentno.

“Takve političke aktivnosti idu u pravcu razgradnje države BiH. Očito je kako bez imalo suzdržavanja lider HDZ-a BiH kaže da je počeo razgovore sa desničarskim strankama iz Sarajeva o hrvatskoj izbornoj jedinici i da niko od tih političkih stranaka iz Sarajeva to ne demantuje. Postoji opravdani strah od ove priče o odgodi lokalnih izbora i potrebi izmjena Izbornog zakona. Izmjene ni ja ne sporim, ali na drugi način. Ta priča otvara taj opravdani strah od toga da se zapravo kupuje vrijeme kako bi se formirala hrvatska izborna jedinica, nakon čega bi se teritorijalno zaokružilo pitanje trećeg entiteta”, rekao je Nikšić.

Na kraju je kazao kako sva dešavanja na bh. političkoj sceni pokazuju kako SDA ima samo jedan interes, a to je ne da bude prva u BiH, nego prva kod Bošnjaka.

“Na taj način priznaju HDZ-u BiH da je prvi kod Hrvata. Praktično nastavljaju etničku podjelu BiH i Federacije BiH. Svi patrioti se trebaju zabrinuti zbog toga. Trebamo učiniti sve da ukažemo na pogubnost takve politike jer to vodi uništenju BiH”, rekao je Nikšić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.