Pasoši su novi dokaz Zvizdićeve nesposobnosti

Vijest o mogućnosti prestanka izdavanja pasoša 21. marta, pokazala je još jednom svu nesposobnost aktuelne vlasti. Dok građani drugih evropskih država uživaju u plodovima 21. stoljeća i većinu svojih administrativnih obaveza prema državi završavaju brzo i efikasno elektronskim putem, ova vlast  dovela je građane u nezamislivu situaciju i pred mogućnost da ne mogu više vaditi pasoše, a samim time ni putovati van zemlje.

Građani Bosne i Hercegovine ne smiju biti zatočenici u vlastitoj državi. Nepojmljivo je da vlast svom narodu ograničava slobodu kretanja, i da još pri tome vlastitu nesposobnost pokušava sakriti iza procedura kojima ista ta vlast upravlja. Pitanje izdavanja pasoša i slobode kretanja nije tek turističko pitanje. Šta će biti sa svim silnim radnicima koji, trbuhom za kruhom, idu van Bosne i Hercegovine kako bi daleko od kuće zaradili plate i donijeli ih ovdje, u Bosnu? Šta će se desiti sa radnicima koji rade u transportu, šta sa onima koji rade za domaće firme koje izvozu svoje proizvode? Šta će biti sa građanima koji se razbole a liječenje moraju tražiti van Bosne i Hercegovine? Zar nije dosta što djecu uporno liječimo humanitarnim akcijama, zar ćete im sada onemogućiti i da dođu do izliječenja?

Direktor agencija IDDEA Edim Nesimi, resorni ministar Adil Osmanović (SDA) i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić (SDA), moraju preuzeti odgovornost i snositi posljedice jer su građane doveli pred mogućnost ovakvog ishoda i nanošenja direktne ekonomske, zdravstvene i životne opasnosti i štete. Bosanskohercegovačkom narodu ne treba vlast koja se smatra samo zaslužnom i nikada odgovornom. Aktuelna državna vlast na čelu sa Zvizdićem očigledno ne zna i nije u stanju upravljati i održavati čak ni osnovne funkcije države i redovne tehničko-administrativne procedure.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.