Irfan Čengić

Parlamentu dostaviti svu dokumentaciju za Termo blok 7

Komentarišući za TV1 najavu izgradnje projekta Termo bloka 7 Irfan Čengić je naglasio da je prije izjašnjavanja Parlamenta Federacije BiH o ovom projektu nužno dostaviti kompletnu dokumentaciju parlamentarcima. Napomenuo je da javnost, a pogotovo stručnu javnost, treba detaljno upoznati sa svim aspektima projekta.

“Vlada FBiH je od skoro završenog projekta izgradnje Termo bloka 7 koji je iza sebe ostavila Vlada Nermina Nikšića, dvije godine potrošila da pljuje po tom projektu, pa godinu dana da ga revidira, da bismo na kraju došli u apsurdnu situaciju da se Parlament izjašnjava o projektu za koji parlamentarci nisu dobili ni kompletnu dokumentaciju”, poručio je Čengić.

Prema nekim navodima samo bankovna garancija za ovaj projekat povećana je za 38 miliona KM u odnosu na predhodni projekat. Predstavnici SDP BiH zbog toga izražavaju ogromnu dozu sumnje u dobronamjernost Vlade spram ovog epohalnog projekta, te ističu kako su razvlačenje i veći troškovi očiti pokazatelji nastavka nedomaćinskog upravljanja javnim resursima.

“Vlast koja četiri godine od gotovine pravi veresiju sa Termo blokom 7 i Vlada koja je u četiri godine uspjela nadmašiti sve rekorde laganja i zamajavanja građana, ne može od nas, a ni od građana, očekivati bilo kakvo povjerenje. Pogotovo ne mogu očekivati da ćemo glasati na neviđeno bez adekvatnog uvida u projekat.

Mi u SDP BiH sigurni smo da će u mandatu naredne vlade započeti izgradnja Termo bloka 7 jer je to strateški projekat za našu zemlju te jedan od ključni projekata našeg Plana 10. Energetske stabilnosti i neovisnosti Bosne i Hercegovine je žila kucavica ekonomije, baš zato je sramotno što se s projektom ovoliko čekalo, i što se sada pokušava u zadnji čas nešto progurati, ne bi li se vladajuća svita u kampanji uslikala kraj kamena temeljca. Termo blok 7 je puno više od još jedne fotografije, on ne smije ostati samo još jedan kamen temeljac u nizu ove vlasti. Upravo zato zahtijevamo maksimalnu ozbiljnost, transparentnost i oprezan pristup projektu”, upozorava Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.