Elvir Karajbić

Parlamentarna većina u FBiH ne postoji, ko kaže drugačije zavarava javnost

Federacija BiH je u potpunoj blokadi, a jaz i razmirice između koalicionih partnera se iz dana u dan produbljuju, objavile su Nezavisne novine navodeći kako je najbolji primjer da u FBiH nešto ne štima pokazala posljednja sjednica Zastupničkog doma na kojoj se zastupnici nisu mogli dogovoriti ni oko dnevnog reda, te je ona prekinuta i neizvjestan je njezin nastavak.

Iako neki tvrde da je razlog neusvajanja dnevnog reda odluka pozicije da na dnevni red ne stavi situaciju u Kliničkom centru Sarajevo, većina parlamentaraca smatra da su ključni problem nesuglasice partnera u vezi s imenovanjima u upravnim, nadzornim i izvršnim odborima javnih poduzeća, te da nitko ne poduzima da se stvari pokrenu s mrtve tačke.

Elvir Karajbić, šef Kluba zastupnika SDP-a BiH, ističe da parlamentarne većine nema jer se partneri ne mogu više dogovoriti.

“Dogovarali su se dok su imali pozicije u javnim poduzećima da raspodijele. Kako se ‘bara’ smanjivala bilo je sve više krokodila, pa je i savez počeo pucati. Nažalost, pokazalo se da partneri u vlasti jedni druge optužuju za pozicije i zbog toga što nisu mogli uhljebiti još svojih kadrova, ne stručnih nego stranačkih”, kaže Karajbić.

Ističe da će insistirati da se na dnevni red stavi situacija u Kliničkom centru, te da je neprihvatljivo da Parlament kao osnivač ne raspravlja o teškom stanju u bolnici, o odlasku liječnika, o tome da pacijenti sami nose lijekove u bolnicu, te da se operacije odgađaju.

“Parlament mora o tome raspravljati i mora pronaći način da se to stanje sredi”, kazao je Karajbić.

Nezavisne novine

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.