Preusmjeravanja sredstava granta

Parlamentarna većina odbila amandman SDP BiH za finansiranje rada Roditeljske kuće

Parlamentarna većina SDA, SBB i HDZ, odbila je amandman Kluba poslanika Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, vezanu za finansiranje rada Roditeljske kuće.

Naime, Klub je uputio amandman na nacrt Budžeta FBiH, kako bi se grant za transfer pojedincima predsjedavajućih i dopredsjedavajućih u Parlamentu i Domu naroda FBiH, kao i grant za transfer pojedincima predsjednika i potpredsjednika FBiH, preusmjerio za rad Roditeljske kuće u Sarajevu.

Kako se navodi u amandmanu, ovim sredstvima bi se godišnje moglo osigurati 215.000 KM za finansiranje rada Roditeljske kuće.

„Krajem aprila ove godine, u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo otvorena je Roditeljska kuća, koja pruža kontinuirani smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a koji dolaze izvan Sarajeva. Da bi ovaj projekat ostao održiv potrebna su i dodatna finansijska sredstva, koja bi garantovala sigurnost svim korisnicima ovog projekta.

S obzirom da je na navedenom otvaranju Roditeljske kuće prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić, gdje je izrekao vrlo jasan stav kako će se FBiH, kroz Budžet, uključiti u održivo sufinansiranje rada navedene ustanove, u interesu djece i roditelja, smatramo kako sa ovim amandmanom neznatnim finansijskim sredstvima u odnosu na ukupan iznos budžeta FBiH pomažemo pravu stvar.

Dodatna potreba za ovim amandmanom leži u činjenici da već nekoliko sedmica imamo vrlo jasna upozorenja kako navedena ustanova ima nedostatak finansija za svoj normalan rad u 2017. godini“, navodi se u obrazloženju amandmana, koji je odbijen.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.