Darko Brkan, predsjednik udruženja “Zašto ne”

Parlamentarci SDP BiH najaktivniji u komunikaciji s građanima

Klub zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH jučer je održao sastanak sa Darkom Brkanom, predsjednikom udruženja „Zašto ne“. Parlamentarcima je predstavljena platforma JavnaRasprava.ba na kojoj građani mogu postavljati pitanja i direktno komunicirati sa svojim predstavnicima u parlamentima.
Tokom diskusije zaključeno je da su predstavnici SDP BiH u Parlamentu FBiH najaktivniji u davanju odgovora građanima i to Jasmina Zubić u Predstavničkom domu i Aner Žuljević u Domu naroda FBiH. Konstatovane su i određene tehničke prepreke u komuniciranju između platforme i parlamentaraca te su dogovoreni načini prevazilaženja tih tehničkih problema, sve u cilju povećanja dostupnosti parlamentaraca SDP BiH.
Istaknuto je da platforma ima problem zbog nepravovremenog objavljivanja materijala u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Zastupnici SDP BiH su se obavezali da će na ovaj problem skrenuti pažnju u Parlamentu FBiH, a klub SDP BiH će u međuvremenu vlastite materijale proslijeđivati udruženju „Zašto ne“.
Klub zastupnika SDP BiH otvoren je za saradnju sa svim nevladinim organizacijama koje promovišu ljevičarske i pozitivne građanske društvene vrijednosti, te poziva udruženja da se slobodno obrate Klubu koji će rado sarađivati na svim projektima od važnosti i interesa za Bosance i Hercegovce.