Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Parlamentarci odbili prijedloge SDP BiH za poboljšanje stanja u zdravstvu

Rasprava o stanju u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine, provedena na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, završena je bez ishoda jer potrebnu većinu glasova poslanika nisu dobili ni zaključci koje je predlagao poslanički klub Socijaldemokratske partije BiH.

Tokom rasprave je konstatirano da su zbog veoma teškog stanja u zdravstvenom sektoru potrebne reforme.

Mjere koje je zbog konstatiranog lošeg stanja u zdravstvenom sektoru i prava pacijenata predlagao Klub poslanika SDP-a predviđale su da novim zakonom o zdravstvenom osiguranju bude formiran centralni fond zdravstvenog osiguranja za prikupljanje novca u FBiH.

SDP je predlagao i donošenje zakona koji bi omogućili besplatnu zdravstvenu zaštitu svim građanima do 25 godina života i starijima od 65 godina.

Predlagao je i da zakoni omoguće da “novac prati pacijente”, odnosno da se pacijenti mogu liječiti u svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji FBiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.