Saša Magazinović

Parlament BiH se što prije treba izjasniti o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH

U proceduru uputićene izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, po članu 127. Poslovnika, koji znači hitnu proceduru

SlikaPredsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kazao je Agenciji Fena da su u proceduru uputili izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, po članu 127. Poslovnika, koji znači hitnu proceduru.

– Smatram da se o ovome treba parlament BiH što prije izjasniti – kazao je Magazinović.

Po njegovim riječima, Klub poslanika SDP-a BiH je, kako je obećano i kakvi su između ostalog i bili zahtjevi, a i raniji stav SDP-a, u proceduru uputio zakon o dopuni Izbornog zakona BiH koji dopunjuje Izborni zakon na način da definiše da u izuzetnim okolnostima u BiH, Parlamentarna skupština BiH može donijeti odluku o održavanju vanrednih izbora za izbor članova organa vlasti na svim nivoima.

Dodao je da ovaj zakon predviđa da se vanredni izbori trebaju organizovati i održati najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja odluke.

Upitan da li je moguće očekivati da u skorije vrijeme bude zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi bio razmatran prijedlog ovog zakona, Magazinović je odgovorio, s obzirom na to da su se sve politički stranke, „pa čak i one koje su svojim napuštanjem prošle sjednice onemogućili rad parlamenta“, izjasnile da su za normalan rad institucija, onda jedina stvar koja preostaje jeste da svi pokažu to i kroz konkretne poteze.

– Odnosno, da prihvate što hitnije održavanje prvo nastavka sjednice koja je prekinuta, a onda i nove sjednice, što se nas tiče isti dan, gdje bi se donijele izmjene Izbornog zakona i omogućilo održavanje vanrednih izbora – kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.