Sastanak u sklopu projekta CIVITAS

Parkove i igrališta vratiti općinama

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić sastao se sa učenicima Mješovite srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva, koji u sklopu projekta CIVITAS se bave problemom neodržavanjem igrališta i parkova u Sarajevu.
Svjedoci smo da je prošle godine jedan mladi život izgubljen upravo zbog neadekvatnog održavanja igrališta i parkova u cijelom Kantonu Sarajevo, a svakodnevno parkovi služe za okupljanja narkomana i drugih problematični skupina što ugrožava sigurnost građana.
“Uređivanje parkova i igrališta se mora vratiti lokalnim samoupravama odnosno Općinama u Kantonu Sarajevo. Kanton se pokazao da nije sposoban niti uređivati niti održavati već postojeće parkove i igrališta. Uredba koju sprema Vlada KS je samo intervetna mjera i bježanje od donošenja Zakona o lokalnoj samoupravi KS koji bi trebao regulisati ovu ali i mnoge druge nadležnosti koje Kanton uzeo od jedinica lokalne samouprave.” istaknuo je Čengić, koji je i vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.