Irfan Čengić

Parkinge vratiti lokalnim zajednicama

Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH, smatra kako je Kanton Sarajevo pokazao da ne zna adekvatno upravljati javnim parkinzima.

„Posljednja uredba, kojom će se 24 sata svakodnevno naplaćivati parking je kap koja je prelila čašu. Kanton mora poštovati odluke Ustavnog suda i federalne zakone i vratiti nadležnost javnih parkinga jedinicama lokalne samouprave.

Kanton Sarajevo je nezakonito uzeo upravljanje javnim parkinzima od lokalnih zajednica. I sada su nezakonito bez saglasnosti lokalnih zajednica uveli plaćanje parkinga 24 sata dnevno, što je nedopustivo”, istaknuo je Čengić.

Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo je već ranije najavila da će, ukoliko se sporna uredba ne povuče, podnijeti krivične prijave protiv Vlade Kantona Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.