Savjet za razvoj SDP BiH

Papić i Muftić naglasili značaj izvornih principa socijaldemokratije

Analitičar Žarko Papić i član Savjeta za razvoj Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne  i Hercegovine Edhem Muftić naglasili su značaj izvornih principa socijaldemokratije zasnovanih na načelima socijalne pravde.

U tom kontekstu je Papić, uoči sjednice SDP-ovog Savjeta za razvoj, izjavio novinarima da zarad svrgavanja nacionalnih oligarhija s vlasti u BiH, realni život građana mora da bude u fokusu iole socijaldemokratski orijentiranih faktora.

– Baš me briga za političke igranke tipa šta je ko kome rekao, zamjerio se, Dodik Izetbegoviću, na primjer, i obrnuto, za priče o referendumima i ostalim stvarima kojima se svjesno dižu tenzije; mislim da tu političku paradigmu treba promijeniti konkretnim prijedlozima za radnike, penzionere i ostale grupe prema kojima bi socijaldemokratija morala biti osjetljiva – rekao je Papić.

Edhem Muftić je naglasio značaj i potrebu vraćanja socijaldemokratskim principima jednakosti i socijalne pravde u pravom smislu, koja se, po njegovom mišljenju, negdje “izgubila”.

–  Hoćemo to da prenaglasimo barem u partiji koja baštini izvorišta socijaldemokratije i koja se od njih nikad ne smije udaljiti – rekao je Muftić.

Ciljna grupa SDP-a treba da budu radnici i penzioneri, smatra on i obrazlaže da su, primjerice, i studenti  radnici jer će i oni sutra negdje raditi, kao i penzioneri, budući da su i oni nekad stvarali dohodak.

Muftić kaže da je često insistirao na kandidiranju sličnih tema unutar SDP-a. Pobornik je racionalizacije paušala i ličnih dohodaka u parlamentima.

Muftić je bio član Skupštine Tuzlanskog kantona i Federalnog parlamenta, ali tvrdi da se odricao  poslaničkog paušala smatrajući da istinski socijaldemokrata mora da pokaže osjetljivost prema magrinaliziranim društvenim grupama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.