Pacijent mora biti u fokusu svih zdravstvenih ustanova, javnih i privatnih

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić posjetio je danas novootvorenu podružnicu akreditirane privatne zdravstvene ustanove Poliklinike “Dr Al-Tawil” na Stupu.

Razgovarano je o najsavremenijim dijagnostičkim uslugama koje ova privatna zdravstvena ustanova pruža, kao i mogućnostima da određene usluge budu dostupne građanima, uz sufinansiranje iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Kako je istaknuto, to je već urađeno u Srednjobosanskom i Bosansko-podrinjskom kantonu, gdje pacijenti imaju priliku odabrati uslugu po kriteriju kvaliteta i brzine pružanja usluga.

Vranić se posebno interesovao za novonabavljeni aparat za MRI dijagnostiku. Riječ je o aparatu za magnetnu rezonancu sa softwerom koji radi na principima vještačke inteligencije, a koja, po riječima medicinske direktorice Poliklinike prof.dr. Almire Hadžović-Džuvo, omogućava individualizirani pristup pacijentima i njihovim problemima.

– Nova tehnologija omogućava snimanje koje je komfornije za pacijenta, a u isto vrijeme omogućava dobivanje rutinskih snimaka, ali i naprednijih tehnika spektroskopije, multiparametrijskog snimanja, perfuzije, te savremenog snimanja krvnih sudova – istakla je.

Vranić je naglasio da pacijent mora biti i ostati u fokusu rada svih zdravstvenih ustanova, neovisno da li su javne ili privatne, te da će podržati sve aktivnosti koje pacijentima omogućavaju brzu i kvalitetnu uslugu.

Kazao je da ova ustanova ulaže vlastita sredstva za kontinuirano unapređenje i pružanje najsavremenijih usluga pacijentima, te održava standarde koji su akreditacijom ove ustanove i formalno potvrđeni od nadležnih institucija.

Hadžović-Džuvo je zahvalila Vraniću na posjeti i istakla da je prvi ministar zdravstva koji je posjetio ovu zdravstvenu ustanovu,  tokom 20 godina njenog postojanja. Kazala je kako se nada saradnji i da će Ministarstvo zdravstva KS ispuniti svoje zakonske obaveze u omogućavanju jednakog pristupa pacijentima prema javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

Navela je da je Poliklinika “Dr Al-Tawil” sa svojim stručnim i tehničkim kapacitetima postala najveći privatni dijagnostički centar u regiji, te da je važna karika zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo i šire, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.