Zakon o PDV-u

Ozrenko Matić, vlasnik jedne od najcjenjenijih vinarija, podržao inicijativu Saše Magazinovića

Inicijativu državnog poslanika Saše Magazinovića, koju je pokrenuo zajedno sa Institutom za razvoj mladih “KULT”, u vezi sa promjenom Zakona o porezu na dodatu vrijednost, tačnije da se uvede sistem u kojem firma državi plaća PDV tek onda kada ona sama naplati izdati račun, podržava i Ozrenko Matić, vlasnik firme Vino Matić iz Čapljine, jedne od najcjenjenijih vinarija u našoj zemlji.

– Onaj ko je izmislio PDV, mislim da je bio na pravom putu. Za mene kao proizvođača PDV znači puno. To znači moj poticaj. Ja sam uzeo robu i drugu sam robu prodao. Odmah u startu država mi potpomaže s tim. To je prava stvar. Ali, nije ispravan sadašnji način. Trebalo bi se to promijeniti, da bismo se zaštitili i mi proizvođači. U ovom momentu, čim prodam vino, plaćam odmah i PDV. Ima kupaca na crno koji varaju. I mene tako prevare i ne plate račun, a osim što sam izgubio robu, platio sam unaprijed i PDV. Da država stoji iza toga i da te ljude pritegne, on bi trčao platiti PDV i ostalo i rasteretio bi ljude koji proizvode. U Hrvatskoj se to već uradilo i mislim da je ovakva inicijativa prava stvar. A bilo bi svakako i veliko olakšanje za nas, istakao je Matić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.