Ermin Emruli

Ovom Javnom politikom nastojimo unaprijediti položaj volontera

Predsjednik Opštinske organizacije Foruma mladih SDP BIH Gradiška Ermin Emruli govori da Javna politika “Radno iskustvo svima” koju provodi Forum mladih SDP BiH je od velikog značaja za sve mlade ljude u oba entiteta.

„Ova politika je dobra i za našu opštinu, jer je dobro poznata činjenica da mladi ljudi poslije završene srednje škole ili fakulteta ne mogu doći do radnog iskustva, koje je preduslov za polaganje stručnog ispita i, svakako, jedan od glavnih faktora pri zapošljavanju.Samim tim, ovom Javnom politikom nastojimo kroz izmjene i dopune zakona o volontiranju u Republici Srpskoj unaprijediti položaj volontera tako što će biti priznato dugoročno volontiranje u struci kao radno iskustvo.

Ovakav novi status volontera bi imao pozitivan odjek i u Gradišci koja je prepoznatljiva po omladini koju je oduvijek krasila solidarnost. Ovim putem pozivam sve mlade ljude, sve nevladine organizacije koje prepoznaju značaj ove javne politike da se zajedno izborimo za svoja prava i svoj položaj. Vrijeme je da i druge političke opcije prevaziđu dnevno politikanstvo i da prioritet damo rijesavanju stvarnih problema u društvu, problema kojima se susrećemo i u Federaciji BiH i u RS-u“, objašnjava Ermin Emruli.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.