Odluka Kantonalnog odbora

Ovo su novi SDP-ovi kandidati za ministre u Vladi KS

Sarajevski SDP je na jučerašnjoj sjednici izabrao kandidate za ministre u Vladi Kantona Sarajevo, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDP-a u Sarajevu.

Potvrdili su da će kandidat za ministra zdravstva biti aktuelni direktor Zavoda za zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović. On će na ovoj poziciji naslijediti također SDP-ovog Harisa Vranića, za kojeg su naveli da se vraća profesionalnoj karijeri.Osim Hasanovića, kandidati za ministre bit će dosadašnji ministri Adnan Šteta (Ministarstvo saobraćaja) koji je i predsjednik sarajevskog SDP-a, Enda Pavić Pečenković (Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice) i Kenan Magoda (Ministarstvo kulture i sporta).

Iz Hasanovićeve biografije su izdvojili da je u rodnom Skoplju završio Medicinski fakultet, a da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) specijalizirao ginekologiju i akušerstvo. U Goraždu i Sarajevu je bio doktor opće medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva. Od 2020. je direktor ovog Zavoda.

SDP je izabrao kandidate za ministre nakon što je Skupština Kantona Sarajevo prošle sedmice prihvatila ostavku dosadašnjeg kantonalnog premijera Nihada Uka (NS). Rekonstrukcija kantonalne vlade je uslijedila nakon formiranja nove skupštinske većine koju čine SDP, NiP, NS, Za nove generacije (ZNG) i nezavisni zastupnici Redžo Lemezan, Admela Hodžić i Elza Gaković.

ZNG je za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih predložio Adnu Mesihović, a za ministra finansija Afana Kalamujića. NS bi za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša trebao predložiti Bojana Bošnjaka.

Prethodnu skupštinsku većinu činili su SDP, NiP, NS i SBiH koji je imao dva ministra – Almira Bečarevića (Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša) i Emira Dedovića (Ministarstvo finansija).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.