SAVEZ DEMOBILISANIH BORACA FEDERACIJE BIH

Ovo su dobro osmišljene operacije protiv države BiH u režiji SANU-a, a nikakvi spontani protesti socijalno ugroženih

Savez demobilisanih boraca Federacije BiH poziva sve bivše pripadnike OS RBiH da sa dostojanstvom budu primjer kako se brani i čuva voljena zemlja.

Slika

Savez demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godine Federacije BiH smatra da su prosvjednici u BiH iskreno i sa puno teških ličnih razloga izašli na ulice opravdano, zahtijevajući poboljšanje cjelokupne ekonomske i socijalne situacije, ali da su svi oni iskorišteni i zloupotrebljeni za neke druge ciljeve, na štetu države BiH i Bošnjaka kao naroda.

-To nisu nikakvi spontani prosvjedi socijalno ugroženih kategorija stanovništva, nego dobro osmišljene operacije protiv države BiH. U ovom slučaju, naručilac je SANU i srbijanska vlada – stoji, između ostalog, u saopćenju.

Kako se dodaje, nije teško između redova nazrijeti namjeru da se rušilačkim i huliganskim odnosom prema institucijama države načini haos i dovede u pitanje temeljna opstojnost države.

Savez demobilisanih boraca Federacije BiH poziva sve bivše pripadnike OS RBiH da sa dostojanstvom budu primjer kako se brani i čuva voljena zemlja. Također, pozivaju organe reda da obezbjede sigurnost i mir za sve građana, kako za njih, tako i za njihovu imovinu.

– Pozivamo one koje bi da ruše i pale, da odu na drugu adresu, jer ovdje nisu dobrodošli. Obranili smo zemlju i sigurnost svojih sestara, majki i djece i od puno jačih neprijatelja – navodi se u saopćenju.

Savez demobilisanih boraca Federacije BiH daje punu podršku opravdanim zahtevima prosvjednika i traži da izvršna i zakonodavna vlast u BiH postupi u skladu sa zakonskim procedurama i ispoštuje zahtjeve građana.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.