Lagumdžija:

Ovo se tiče svih nas, jer mine su problem

Tokom nedavno održane Donatorske konferencije u Briselu pojedine zemlje su namjenski donirale sredstva za označavanje i deminiranje minskih polja koja pokrenuta u katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini na čemu im iskreno zahvaljujem

Slika

Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH oglasio se na društvenim mrežama obučen u majicu na kojoj je aplikacija koja upozorava na opasnosti od mina, piše novinska agencija Patria.

–  Uz godišnjicu stupanja na snagu Konvencije o zabrani kasetne municije svi se trebamo ujediniti na projektu Inicijative preživjelih od mina „Bosna i Hercegovina bez mina i kasetne municije“. Tokom nedavno održane Donatorske konferencije u Briselu pojedine zemlje su namjenski donirale sredstva za označavanje i deminiranje minskih polja koja pokrenuta u katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini na čemu im iskreno zahvaljujem. Ovo se tiče svih nas jer…Mine su problem – napisao je Lagumdžija.

Inače, tlo Bosne i Hercegovine je "zagađeno" minama u ratu 1992-1995, gdje je velika površina ostala pod minskim poljima. Prema podacima BHMAC-a otprilike 100.000 ljudi živi u područjima visokog rizika, a 600.000 u područjima srednjeg rizika.

Prema izvršenim procjenama, "sumnjiva površina" u Bosni i Hercegovini iznosi 3,29 posto.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.