Bakir Hadžiomerović:

Ovo je šansa koju nisam smio propustio, pobijedit ću na izborima

Mislim da je pravo vrijeme da se opredijelimo ili za destrukciju ove zemlje ili njenu reintegraciju. Mi ćemo u ovoj borbi pobijediti.

Slika

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i nosilac liste za državni Parlament Zlatko Lagumdžija predstavio je danas u Sarajevu kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića i kandidata za predsjednika Republike Srpske (RS) Enesa Suljkanovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Zlatko Lagumdžija je kazao da SDP BiH na ove izbore izlazi sa kandidatima za sve nivoe vlasti.

"Htjeli smo da dođemo do kandidata koji će biti novi kandidat, koji će biti dokazani borac za BiH, koji će biti ljevičar po svom opredjeljenju i koji će predstavljati novo lice", pojasnio je Lagumdžija.

Prema njegovim riječima, bilo je još kandidata, ali su smatrali da treba da nađu novog kandidata koji će ispunjavati sve ono što je naveo.

"Zato smo se opredijelili da Bakir Hadžiomerović predstavlja SDP", poručio je Lagumdžija i dodao da je Enes Suljkanović drugi kandidat SDP-a za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske (RS).

Dodaje da je SDP-u posebno važno da ima člana Predsjedništva BiH.

"Ovo nije izbor između SDP-a i HDZ-a, SDA, ovo je borba između ljevice i desnice na ovim prostorima. Imali smo proces od dva mjeseca koliko je trajalo biranje kandidata. Htjelo smo da bude neko ko čuje glas naroda. Do kandidata smo došli na demokratski način", pojasnio je Lagumdžija.

Bakir Hadžiomerović je u obraćanju medijima kazao da nije lako političarima sa "nama novinarima".

"Ovo je šansa koju nisam smio propustio, bio bih neodgovoran prema svojoj djeci i BiH. Ja ću pobijediti ove izbore, svojim protukandidatima želim sreću", poručio je Hadžiomerović.

On je rekao da svi ljevičari u zemlji trebaju biti ujedinjeni i da trebaju ići naprijed.

"Mislim da je pravo vrijeme da se opredijelimo ili za destrukciju ove zemlje ili njenu reintegraciju. Mi ćemo u ovoj borbi pobijediti. Samo zajedno od ove zemlje možemo napraviti ono što želimo", pojasnio je Hadžiomerović.

Enes Suljkanović je kazao da je došlo vrijeme da i u RS-u na čelo dođe čovjek koji će štiti interese svih naroda.

Danas u 16 sati ističe rok do kada politički subjekti trebaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine predati kandidatske liste za oktobarske opće izbore. Konačnu ovjeru kandidatskih listi treba da potvrdi CIK BiH 8. augusta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.