Saša Magazinović

Ove godine 12 osoba osuđenih zbog terorizma izlazi iz zatvora

U okviru rasprave o Prijedlogu zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH  Saša Magazinović upozorio je da će ove godine 12 osoba osuđenih na kaznu zatvora zbog odlaska na strana ratišta izaći iz zatvora.

On je istakao da je činjenica da 12 osoba koje su osuđene zbog, kako je kazao, terorizma, završavaju odsluženje kazne zapravo prilika da se upita šta će se dešavati s tim osobama te je potvrdio da s tim ljudima niko nije radio na resocijalizaciji.

Dopune ovog zakona odnose se na krivična djela protiv integriteta BiH, odnosno napada na ustavni poredak, ugrožavanje teritorijalne cjeline BiH, sprečavanje borbe protiv neprijatelja BiH uključujući i službu u stranim vojnim formacijama.

Izvor: Novi.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.