OOSDPBiH Tešanj

OTVORENO PISMO Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine i Medžlisu islamske zajednice Tešanj

Pored tolikih upozorenja od organa za organizaciju Izbora, pa i zadnjeg od strane Kabineta Reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića u kojem se kaže:

„Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini traži od svih političkih stranaka i njihovih aktivista da ne skrnave džamije i prostore Islamske zajednice svojim stranačkim i izbornim aktivnostima i ne zloupotrebljavaju džamijsko gostoprimstvo i otvorenost Islamske zajednice za svoje uske stranačke interese i izborne kampanje…“ na prostoru općine Tešanj, ipak, se ponavljaju ista ponašanja od strane SDA Tešanj i njenih aktivista. Naime, ignoriraju se sva upozorenja, krše Pravila, nanosi šteta principima demokratije, pa i šteta samoj Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine. Zato Vam se i obraćamo, Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine i Medžlisu Islamske zajednice Tešanj, sa najboljom namjerom, da reagirate na pojave korištenja vjerskih objekata i vjerskih obreda u svrhu predizborne kampanje, bilo koje političke stranke, posebno od SDA Tešanj, a što se dešava svakodnevno, a  posebno neprimjereno ponašanje se desilo u Džematu Mrkotić – mesdžid Putešić, za što vam dostavljamo fotografije u prilogu. Ovakvim postupcima se Džemat i džematlije, umjesto da se zbližavaju, kakva je i svrha okupljanja u džamiji, ljudi se dijele, pa i sukobljavaju. To nam ne treba i mi u OOSDPBiH Tešanj to osuđujemo, a ostavljamo vama i rukovodstvu Islamske zajednice da se odredite i postupite kako vi mislite.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.