Otvoreno novo dječije igralište

Na području mjesne zajednice Mošćanica otvoreno je novo dječije igralište, u sklopu Osnovne škole Vrhbosna. Ovaj projekat su zajednički realizovali Općina Stari Grad Sarajevo i UNDP, na inicijativu savjeta MZ Moščanica.

“Naš cilj je u svim naseljima osigurati djeci prostor za sigurnu igru, te da roditlji znaju gdje i u kakvim uslovima njihova djeca provode vrijeme, ali i da sami mogu sigurno izvesti dijete i pustiti ga da se igra, bez straha od pasa lutalica ili istrčavanja djece pred automobil” istakao je Irfan Čengić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo.

Izgradnja dječijih i sportskih igrališta u  lokalnoj zajednici je veoma važan segment programa Općinske organizacije SDP Stari Grad Sarajevo. U izbornom programu smo naveli da ćemo se zalagati da sigurna dječija igrališta budu dostupna djeci na teritoriji cijele općine, i pomosni smo što smo, u saradnji sa svojim partnerima, već krenuli sa realizacijom. Ubrzo će se novo igralište otvoriti na Sedreniku, a radimo i na projektima za druge mjesne zajednice.

Povodom otvorenja igrališta djeci je organizivana i mala zabava sa animatorima i prigodnim poklonima. Događaju je u ime SDP Stari Grad prisustvovao i šef kluba vijećnika Muamer Mekić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.