KO SDP HNK

Otvoreni poziv HDZ-u da se prestanu igrati sa ljudskim pravima i presudama Ustavnog suda

Kantonalni odbor  SDP HNK osuđuje ponašanje HDZ-a BiH  koji, umjesto potpune implementacije presude Ustavnog suda, daje sebi za pravo da po principu „švedskog stola“ probira amandmane dijeleći mrvice ljudskih prava drugim narodima.

Nepristojan je i bezobrazan ovakav pristup HDZ-a koji je miljama daleko od EU vrijednosti koje deklarativno zastupa njihov predsjednik.

Nevjerovatno je da predstavnici stranke koja svoju politiku godinama zasnivaju na priči o ugroženosti, u Kantonu gdje imaju većinu gaze ljudska prava brutalno i bezobrazno.

Zato još jednom pozivamo međunarodnu zajednicu da urazume domaće političare kako presude Ustavnog suda moraju implementirati u cijelosti, jer sve drugo je nepoštivanje zakona.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu