Hitna sjednica Vlade FBiH

Otvorena cesta prema Maglaju

U toku same sjednice je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak telefonom s terena javio da je probijena cesta u Nemiloj, koja je bila blokirana odronom

Slika

Na današnjem nastavku 47. hitne sjednice Vlade BiH, koja je u stalnom zasjedanju, komandant Federalnog štaba civilne zaštite Jerko Ivanković – Lijanović izvijestio je da je stanje na poplavljemim područjima u Federaciji BiH neznatno bolje. On je kazao da je sistem snabdijevanja ugroženih područja i građana potrebno organizirati posredstvom civilne zaštite, budući da ekipe na terenu raspolažu najrelevantnijim informacijama šta je, koliko i kome potrebno.

U toku same sjednice je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak telefonom s terena javio da je probijena cesta u Nemiloj, koja je bila blokirana odronom. Time je omogućeno da u Maglaj budu dopremljeni čamci za spasavanje, hrana, ćebad i drugo što je potrebno ugroženom stanovništvu ovog područja.

Nakon ove, stigla je i informacija da ekipe raščišćavaju cestu između Kladnja i Živinica.

Danas su direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica i direktor Federalnog hidrometeorološkog zavoda Almir Bijedić prezentirali najnovije informacije o stanju u energetskom sektoru u FBiH i o očekivanom razvoju vremenskih prilika.

Prema riječima direktora Grabovice, uloženi su maksimalni napori kako bi elektroenergetski sistem u Federaciji BiH funkcionirao što bolje u ovakvim oklonostima. Uglja za termoelektrane ima dovoljno, a brana Modrac, kazao je, nije ugrožena visokim vodostajem jezera.

Direktor Bijedić je članove Vlade upoznao s činjenicom da je glavni kišni val prošao, te da se u dane vikenda očekuje znatno smanjenje padavina, dok bi sljedeće sedmice vremenske prilike trebale biti puno stabilnije. Potencijalnu opasnost predstavljaju nova klizišta koja bi se mogla pokrenuti nakon povlačenja plavnog vala.

Vlada FBiH danas je na upražnjenu poziciju za članicu Federalnog štaba civilne zaštite imenovala Silvanu Marić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.