Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović

Otpad je neizbježan proizvod poslovanja i trebamo ga tretirati kao resurs

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović otvorio je dvodnevnu konferenciju pod nazivom “Otpad – resurs za razvoj cirkularne ekonomije BiH” koju je danas u Sarajevu organizirala Privredna komore FBiH i partner nLogic Advisory.

Stojanović je naglasio važnost tih tema u kontekstu priključenja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji te je istakao da zaštita okoliša, dekarbonizacija, cirkularna ekonomija  predstavljaju imperativ koji ne označava samo pravac prema EU, već osigurava izgradnju društva koje je održivo, čisto i ekološki odgovorno.

Posebnu pažnju posvetio je ključnoj temi konferencije – upotrebi otpada kao resursa i važnosti implementacije cirkularne ekonomije.

“Otpad je neizbježan proizvod poslovanja i trebamo ga tretirati kao resurs, a ne kao problem – naglasio je Stojanović, saopćeno je iz njegovog kabinet

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.