Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović

Otpad je neizbježan proizvod poslovanja i trebamo ga tretirati kao resurs

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović otvorio je dvodnevnu konferenciju pod nazivom “Otpad – resurs za razvoj cirkularne ekonomije BiH” koju je danas u Sarajevu organizirala Privredna komore FBiH i partner nLogic Advisory.

Stojanović je naglasio važnost tih tema u kontekstu priključenja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji te je istakao da zaštita okoliša, dekarbonizacija, cirkularna ekonomija  predstavljaju imperativ koji ne označava samo pravac prema EU, već osigurava izgradnju društva koje je održivo, čisto i ekološki odgovorno.

Posebnu pažnju posvetio je ključnoj temi konferencije – upotrebi otpada kao resursa i važnosti implementacije cirkularne ekonomije.

“Otpad je neizbježan proizvod poslovanja i trebamo ga tretirati kao resurs, a ne kao problem – naglasio je Stojanović, saopćeno je iz njegovog kabinet