Magazinović

Otkazivanje strukturalnog dijaloga o pravosuđu štetan i pogrešan potez

Na to su pokušali ukazati i SDP-ovi ministri na samoj sjednici, ali bez uspjeha jer je očigledno da su ministri iz HDZ-a i SNSD-a došli na sjednicu s namjerom da zakoče i ovaj veoma važan proces za Bosnu i Hercegovinu – ocijenio je Magazinović

Slika

Odluka Vijeća ministara BiH, donesena preglasavanjem ministara iz SDP-a, kojom je otkazana sjednica Strukturalnog dijaloga o pravosuđu u Briselu višestruko je pogrešan i štetan potez, ocijenio je danas poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović. 

– Na to su pokušali ukazati i SDP-ovi ministri na samoj sjednici, ali bez uspjeha jer je očigledno da su ministri iz HDZ-a i SNSD-a došli na sjednicu s namjerom da zakoče i ovaj veoma važan proces za Bosnu i Hercegovinu – ocijenio je Magazinović.

Po njegovim riječima, samo nekoliko dana nakon što su ministri vanjskih poslova EU usvojili set zaključaka koji definiše novi pristup EU ka Bosni i Hercegovini i time označili početak novog projekta koji ima za cilj da BiH ubrzano krene prema članstvu u EU, nažalost, svjedočimo novoj opstrukciji evropskog puta BiH.

– Ipak, u svemu lošem uvijek treba tražiti nešto dobro. Očigledno je da umjesto etničkih podjela dolazi vrijeme kada ćemo se u Bosni i Hercegovini dijeliti na one koji su za put i one koji su protiv puta naše zemlje u Evropsku uniju. Jučerasnja sjednica Vijeća ministara je to pokazala – zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.