Emir Unkić

Osvrt na prvi javni nastup načelnika Općine Tešanj

Kako još uvijek Općinsko vijeće Tešanj nije usvojilo Odluku o grbu i zastavi Općine Tešanj, kojom je definisan izgled grba i zastave općine Tešanj, način i uvjeti upotrebe grba i zastave, a bojeći  se da će sam Načelnik Općine Tešanj na predloženu Odluku uložiti amandman kojim se definišu uvjeti upotrebe lika i djela njega samog odlučih se da napišem jedan osvrt.

Prvi javni „nastup“  novog-starog Načelnika Općine Tešanj Suada Huskića, nakon Lokalnih izbora, imao sam prilike pratiti proteklog vikenda.

Očekujući „Načelnika svih građana“ koji je dokučio blizu 12000 glasova (a sam ON zna koliko je paketića i mnogo čega podijeljeno i obećano), skoro upola više od svoje stranke,  većina prisutnih je očekivala i obraćanje prisutnim u tom tonu, tonu „Načelnika svih građana“.

Valjda, moć ljudima udari u glavu, pa se na samom početku govora Načelnik počne ponašati kao oficijelni spiker, pozdravljajući prisutne goste (narušavajući protokol), nabrajajući sve izuzev Amila Buljubašića kantonalnog zastupnika i delegata u Domu naroda FBiH. I kakvo li čudo, baš Amil bi izostavljen, slučajno, baš Amil iz SDPBiH. Posla Načelnik na početku svog obraćanja jasnu poruku na koji način misli biti „Načelnik svih građana“.

Zna dobro Načelnik koliko su mu pocrvenjele uši i koliko je pare iz njih išlo kada je jedan od direktora JU iz Tešnja u svom obraćanju na manifestaciji zaboravio Načelnika nabrojati među gostima. Slijedilo je niz poziva, „ribanja“, kako se taj propust mogao napraviti.

I ne pišem ovo, toliko, zbog „propusta“ oko najave, koliko zbog završetka govora u kojem Načelnik govori o „lažnom bratstvu i jedinstvu“. I tu „Načelnik svih građana“ pade na ispitu „Načelnika svih građana“ jer je među prisutnim bilo puno onih kojima je bratstvo i jedinstvo u srcu, baš kao i jedina nam država Bosna i Hercegovina, a što smo pokazali i u proteklom ratu.

Šta li je „Načelnik svih građana“ želio poručiti svojom zadnjom rečenicom, samo on zna, ali ja isto tako znam  da „njegovih Hrvata“ (HDZ) sa kojima bi gradio „suživot“ nije bilo na obilježavanju 8. oktoara, godišnjice pogibije devet civila i ranjavanja njih oko pedeset s područja MZ Tešanjka. Moj Vedran (SDPBiH) je bio tu, uzdignute glave, sa svojim komšijama, odao počast žrtvama i položio cvijeće.

Možda je Tebi Načelniče miliji lik i djelo Adem-age Mešića od lika i djela partizana, antifašista, pa i nas SDP-ovca, pa dozvoli da ti se u Općini Tešanj izlaže slika dokazanog fašiste-ustaškog doglavnika Adem-age Mešića. Kupi sebi sliku doglavnika pa je nosi kući, a malo više budi Načelnik kakvog te  okruženje u BiH i šire vidi!

„Nebo je posuda bez poklopca. Možeš se dizati zauvijek, ali kad počne pad, dno je samo nekoliko centimetara daleko.“ Alice Hoffman

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.