KO SDP HNK

Osuđujemo kupovinu novih vozila za Ministarstvo trgovine dok budžetski korisnici čekaju svoje plate

Trošenje 74.000 KM novca budžetskih korisnika na nove limuzine u trenucima kada zbog razornih poplava čitava država, uključujući i HNK osjeća finansijske posljedice slabijeg punjenja budžeta, primjer je krajnje političke neodgovornosti u kojoj SDP neće učestvovati i zbog čega su ministri SDP-a glasali protiv.

Slika

KO SDP HNK oštro osuđuje preglasavanje ministara SDP-a na Vladi HNK u donošenju odluke da se kupe dva nova automobila za Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša i pored činjenice da još uvijek nije isplaćena plata budžetskim korisnicima radi nedostatnih sredstava te protivno negativnom mišljenju ministra finansija Samira Hadžihusejnovića (SDP). 

Trošenje 74.000 KM novca budžetskih korisnika na nove limuzine u trenucima kada zbog razornih poplava čitava država, uključujući i HNK osjeća finansijske posljedice slabijeg punjenja budžeta, primjer je krajnje političke neodgovornosti u kojoj SDP neće učestvovati i zbog čega su ministri SDP-a glasali protiv.  

KO SDP osuđuje i sve veći pritisak na ministra finansija od kojeg se traži žurno davanje pozitivnog mišljenja za zaduženje od 32 miliona KM kreditnih sredstava za opremanje bolnica u situaciji kada je zbog sabijeg punjenja budžeta otežano samo redovno funkcionisanje HNK. Ministar finansija, kao i čitav KO SDP je svjestan potreba zdravstva HNK, ali smatra da je, u situaciji kada je finansijska stabilnost HNK ozbiljno ugrožena te pod dodatnim pritiskom od 16 miliona KM tužbi budžetskih korisnika, svako novo zaduženje potrebno odgovorno i temeljito sagledati. 

Pošto su ministri SDP-a jedina smetnja u  donošenju odluka za neodgovorno trošenje novca građana, KO SDP HNK podsjeća da čeka novu skupštinsku većinu formiranu prilikom izbacivanja ministara HDZ 1990 iz vlasti da utvrdi imena novih ministara za SDP-ove resore ili se većina formirana za izbacivanje HDZ-a 1990 prepala odgovornosti pred građanima te se sad igra politike.               

Pozivamo da se uposlenicima RMC-a dr. Safet Mujić i Opšte bolnice Konjic predoče odluke usvojene na Skupštini sa rokovima implementacije istih. Ako odluke i rokovi, predstavljene kao ustupak za rekonstrukciju vlasti ne budu transparentno predstavljene javnosti, to bi navelo na zaključak da su odluke bile isključivo paravan za preuzimanje boračkog novca i namjenskih sredstava za puteve kako bi se koristili u izbornoj godini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.